FAQ

Verzending

Kan alles geleverd worden?


Alles wordt binnen Antwerpen door onszelf geleverd. Binnen België en Europa via bpost. Enkele producten kunnen echter niet geleverd worden aan normale prijs wegens te breekbaar, te groot of te zwaar. Dit wordt steeds vermeld bij elk product.
Wat is jullie levertijd?


Van zodra we de betaling ontvangen hebben, wordt jouw pakketje binnen de drie werkdagen verzonden.

Indien uitzonderlijk bepaalde stukken niet in voorraad zouden zijn, dan wordt je via e-mail verwittigd over de vermoedelijke nieuwe leveringstermijn.

Dieren

Worden er dieren gedood voor ons?


Neen! Alle gebruikte dieren zijn een natuurlijke dood gestorven.
Waar komen de opgezette dieren vandaan?


Alle opgezette dieren komen van dierentuinen, fokkers en kwekers die ze houden uit liefhebberij.
Ze worden dus NIET gefokt, gekweekt of gehouden om op te kunnen zetten.
Vlinders en insecten daarentegen worden wel speciaal gekweekt. Dit gebeurt in een beschermde, natuurlijke omgeving waar ze hun normale levenscyclus kunnen doorlopen en worden dus niet onttrokken aan de vrije natuur. Wij keuren de illegale handel in dieren af.
Ik zoek een dier...


Dieren worden NIET afgemaakt om op te kunnen zetten. Ben je op zoek naar een dier dat we niet hebben: dan mag je ons altijd contacteren. Wij kunnen dan informeren bij onze collega preparateurs.

Algemeen

Wat gebeurt er indien ik niet tevreden ben met mijn pakketje?


Je hebt 14 werkdagen de tijd om van jouw aankoop af te zien en de goederen die je niet wenst, terug te sturen.

Hierbij sta je zelf in voor de verzendingskosten. Vergeet niet jouw verzending goed beschermd te verpakken om schade tijdens het verzenden te vermijden. Je kan in het pakketje een begeleidend briefje meesturen met daarin jouw contactgegevens en jouw bestelnummer, zodat we bij Rarity-PoP zeker weten over welke bestelling het gaat. Van zodra jouw pakketje in goede staat aangekomen is, wordt het bedrag van de aankoop binnen de 10 werkdagen teruggestort.

Stolpen op maat kunnen niet worden terug gestuurd of geruild!
Hebben jullie een winkel?


Ja! Wees welkom in de kloosterstraat 84 te Antwerpen. Wij zijn open op vrijdag van 11u tot 17u zaterdag van 10u tot 18u en zondag van 13u tot 17u.
Kan ik een factuur krijgen voor mijn bedrijfsaankoop?


Ja, er wordt automatisch een factuur via mail naar jou gestuurd. In onze winkel schrijven wij uw gegevens op en mailen wij u uw factuur door.
Prijzen


Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten.
Kan ik alles terugsturen?


Nee, speciaal voor u bestelde of op maat gemaakte artikelen kunnen niet geretourneerd worden.

Onderhoud

Onderhoud opgezette dieren


Voor taxidermie stukken is het best dat u maandelijks even met een haardroger op koude stand, en dit op een afstand, er even over blaast. Zo gaat een opgezet dier geen stof bijhouden waardoor het dof gaat beginnen uitzien. Jaarlijks kan een insectenverdelgings spay ook geen kwaad over uw stuk met afstand te vernevelen. Plaats een opgezet dier ook niet in direct zonlicht of in een vochtige ruimete. Dit kan het levensduur van uw stuk ernstig verkorten. Hebt u een antiek stuk, mag u dit ook altijd bij ons binnen brengen voor restauratie!
Restaureren jullie?


Ja en dat doen we met plezier! Kom zeker langs onze winkel met het stuk zelf of foto's. Zo kunnen wij meteen bekijken wat de beste oplossing is voor uw antiek stuk!
Onderhoud stolpen


Maandelijks kan je best het stof van de stolpen afhalen met een afstoffer. De glazen stolpen moeten jaarlijks even binnenin gekuisd worden om stof te verwijderen dat na een jaar zijn weg naar binnen gevonden heeft. De vlinders en of kevers hebben geen onderhoud nodig. Waar je wel moet op letten is deze stolpen niet in direct zonlicht te plaatsen. Dit kan anders de kleur van een vlinder doen afnemen of verkleuren. Zou u UV werend glas in uw huis hebben is dit weer te verwaarlozen. Wat wij ook afraden is deze stolpen in vochtige kamers als een badkamer plaatsen.
Hoe lang blijft een opgezet dier goed?


Mits goed onderhoud? Voor altijd! Kijk even naar hier boven hoe je een opgezet dier het beste onderhoud.